Nové Palmy: Palm Zire 72,Palm Zire 31

29.04.2004 Celý región

Zire 72 sa pokúsi plne nahradiť svojho predchodcu – Zire 71. Nový model prinesie so sebou viacero vylepšení. Predovšetkým bol nahradený joystick.
U novinky sa stretneme s ovládaním známejším z modelov Tungsten Tx, viacsmerovým ovládacím tlačidlom D-Pad. Tradičné tlačidlo pre vyvolanie poznámkového bloku bolo nahradené tlačidlom pre rýchle spustenie MP3 prehrávača. Zmenený je aj celkový dizajn. Zachovaná zostala koncepcia vysúvateľnej zadnej časti.
Zmeny nastali aj v technických parametroch. Procesorom bude Intel XScale s taktom 300 MHz. Zdvojnásobila sa veľkosť pamäte z pôvodných 16 MB u Zire 71 na 32 MB u Zire 72. Novinka má displej s rozlíšením 320 x 320 pixelov. Aj Zire 72 bude disponovať zabudovaným digitálnym fotoaparátom s rozlíšením 1,2 megapixelov.

Zire 72 bude prvým modelom tejto produktovej rady, ktorý dostane do vienka podporu bezdrôtovej technológie Bluetooth.

Vylepšenia sa samozrejme dočká aj aplikačná výbava. Ku kontaktom bude možné priradiť fotografie. Prehliadanie web stránok zabezpečí prehliadač WebPro vo verzii 3.5. Na komunikáciu prostredníctvom elektronickej pošty poslúži Versamail 2.7. Pridanú hodnotu už tradične pokryje kancelársky balík Documents To Go 6. Vzhľadom na prítomnosť zabudovaného fotoaprátu, pribudla okrem možnosti odosielať SMS aj podpora pre multimediálne MMS správy.

Palm Zire 31
Zire 31 by mal rozšíriť ponuku v najnižšej triede. Momentálne nie je známe, či úplne nahradí model Zire 21, alebo budú oba modely predávané paralelne.

Najpodstatnejším vylepšením bude displej so síce archaickým rozlíšením 160 x 160 bodov, ale konečne vo farbe. Zdvojnásobí sa aj pamäť RAM na celkových 16 MB a konečne pribudne aj možnosť jej ďalšieho rozšírenia prostredníctvom slotu pre pamäťové karty SecureDigital. V prípade procesora vsadil PalmOne na Intel XScale s taktom 200 MHz.

Po stránke dizajnu by nemalo dôjsť k prevratným zmenám. Aj Zire 31 bude vybavený iba dvomi hardvérovými tlačidlami a kolískovým prepínačom pre pohyb hore a dolu. Vzhľadom na absenciu Palm Universal Connector-a, nebude možné využiť rozsiahle príslušenstvo. Synchronizácia s PC tak bude prebiehať cez mini-USB konektor.
 

Vyberte región